Mad & Drikke

Hvem opfandt bacon – Og hvor stammer det fra?

Hvem elsker ikke bacon? Duften af nylavet bacon en søndag morgen kan bringe smilet frem hos selv den mest morgensure person. I dag spises bacon over det meste af verdenen, og er højt elsket både morgen middag og aften. Man kan altid finde en undskyldning for at spise et stykke bacon…eller to!

Hvem opfandt bacon?

Bacon kan spores helt op til 3500 år tilbage i tiden! Dog ikke på helt samme måde som vi kender den i dag, men alligevel som en fortløber til den bacon der laves den dag i dag.

Bacon i romerriget

Hvis man kigger tilbage gennem historien, så kan man faktisk se at bacon også var en populær spise i romerriget. Det er godt nok ikke den tynde skive bacon vi kender i dag, men ikke desto mindre er det forgængeren til den bacon vi elsker så højt.
I romertiden blev bacon, eller pateso som det blev kaldt, fremstillet af svinekød der var kogt sammen med figner. Herefter brunede man det og tilsatte krydderier.

Opfinderen af bacon som vi kender den idag

Hvis vi skal kigge lidt længere frem i tiden og se på hvem der er opfinderen af bacon som vi kender den i dag, så skal vi frem til 1770 og tage et kig på John Harris som stammer fra England. Harris er i den brede befolkning anerkendt som opfinderen af den bacon vi spiser i dag.
Harris fik så meget succes med sin bacon at han åbnede en fabrik i Wiltshire hvor han kunne masseproducerer bacon.
Den dag i dag bliver Wiltshire stadig betragtet som bacon’ens hovedstad.

Andre sjove facts om bacon

I 1924 fandt Oscar Mayer på at udskære og pakke bacon i små pakker og sælge dem til forbrugere i USA. En lille genistreg hvis du spørger mig.
I 1990 er almindelig bacon ikke længere nok til alle de bacon hungrende mennesker rundt omkring i verdenen. Derfor begynder man at forsøge med andre variationer af bacon. Her kan nævnes bacon med forskellige krydderier, kyllingestegt bacon og så den kendte Bacone (vær opmærksom på e’et i enden)
I dag er bacon så populært at man ser det på trøjer, kopper, kuglepenne og meget andet. Bacon har endda også sin egen Wiki side!

Bacone – Den fortjener lidt omtale

Bacone så dagens lys på Bacon camp 2009, som afholdes i San Francisco. Bacone er bacon der formes som en kegle (cone på engelsk) og derefter fyldes med scrambled eggs og ost.